Активност: Здраво, пријател(к)е!

Здраво, пријател(к)е! е кратка активност за цртање, којашто ги поттикнува посетителите да размислуваат за нивниот однос кон технологиите.

banners

Цели на учење

  1. Определи ги позитивните и негативните чувства што користењето дигитални технологии ги предизвикува кај тебе.
  2. Опиши како влијаат технологиите врз твоите чувства и твоето однесување.

Преглед на картичката за активност

Види го постерот-парник: Твојот телефон е дизајниран за да те надмудри

Дали работите во сферата на образованието? Би сакале да ги користите овие активности во рамките на лекција или работилница? На нашата страница со дополнителни материјали за учење ќе најдете упатства и мали работилници што се базираат на активностите на What the Future Wants.